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Galdera

Bilaketa sinplea

 

Emaitzak: 30 itzulpen-unitate, 9 domeinu

Euskara Gaztelera
www.lazkao.net (2) www.lazkao.net (2)
Bertara hurbiltzen den orok salda bero goxoa dastatzeko aukera ere izaten du.
iturriak
Todos los que se acercan al acto tienen la ocasión de degustar un buen caldo caliente.
fuentes
www.hiru.com (2) www.hiru.com (2)
1 barazki salda pastilla 1
iturriak
1 pastilla de caldo de verduras
fuentes
www.teatroarriaga.com (1) www.teatroarriaga.com (1)
Gorputz-enbor indartsuarekin argazki kamerari aurrez begiratzen ziola arreta bereganatzen zuen neguan “salda badago” eta jaiegunetan “txibierroak badaude” iragartzen zuten kartelen gainetik.
iturriak
Su imagen mostrando un torso hercúleo y mirando a la cámara de frente robaba la atención a los carteles que anunciaban que en invierno había caldo y los domingos y festivos, rabas.
fuentes
www.lazkao.net (2) www.lazkao.net (2)
Oin Arin dantza taldea, Lazkaoko bertsolariak, "Lazkaotxiki" musika eskola trikitilarien saioa, ondoren salda-.
iturriak
Actuación dle grupo de danzas Oin Arin, Bertsolaris de Lazkao, trikitilaris de "Lazkaotxiki" musika eskola y caldo.
fuentes
www.athletic-club.net (1) www.athletic-club.net (1)
Gorputz-enbor indartsuarekin argazki kamerari aurrez begiratzen ziola arreta bereganatzen zuen neguan “salda badago” eta jaiegunetan “txibierroak badaude” iragartzen zuten kartelen gainetik.
iturriak
Su imagen mostrando un torso hercúleo y mirando a la cámara de frente robaba la atención a los carteles que anunciaban que en invierno había caldo y los domingos y festivos, rabas.
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web.bizkaia.net (8) web.bizkaia.net (8)
Bi chef horiek dastatzeko menu berezia eskaini zieten hogei kazetariei, eta hauek izan ziren plater nagusiak: lupia konfitatua fideuarekin, azalorearekin eta perretxiko saldarekin, eta masaila gisatua patata-kremarekin eta saltsa-perretxikoarekin.
iturriak
Los dos chefs ofrecieron a la veintena de periodistas un menú degustación cuyos platos principales fueron lubina confitada con fideua e coliflor y caldo de setas, y carrillera guisada con crema de patata y cantarelus.
fuentes
www.hiru.com (3) www.hiru.com (3)
Arrain salda
iturriak
Caldo de pescado
fuentes
web.bizkaia.net (6) web.bizkaia.net (6)
Gómezek eta Garcíak dastatzeko menua prestatu zuten, hasierakoez osatuta batez ere: tomate-gazpatxoa, izokin eta albaka tartarea; bakailao-orriak txangurruarekin eta kuiaren pil-pilarekin; urte-sasoiko barazkien salteatua hirugihar errearekin eta ilarren toffee-arekin; eta arrautza errea txitxirioen saldarekin, patata apurtuarekin eta hirugihar gratinatuarekin.
iturriak
Gómez y García elaboraron un menú degustación compuesto por una amplia selección de entrantes: gazpacho de tomate, tartare de salmón y albahaca; láminas de bacalao con txangurro y pil-pil de calabaza; salteado de verduras de temporada con panceta asada y toffee de guisantes; y huevo asado con caldo de garbanzos, patata rota y tocineta gratinada.
fuentes
www.pasaia.net (1) www.pasaia.net (1)
Ondoren, salda eta pintxoak banatuko dira.
iturriak
A continuación degustacion de pintxos y caldo.
fuentes
www.pasaia.net (2) www.pasaia.net (2)
Ondoren salda eta pintxoak banatuko dira.
iturriak
A continuación degustación de pintxos y caldo.
fuentes
web.bizkaia.net (6) web.bizkaia.net (6)
Hala ere, plater nagusiak honakoak izan ziren: lupia konfitatua fideuarekin, azalorearekin eta perretxiko saldarekin, eta masaila gisatua patata-kremarekin eta saltsa-perretxikoarekin.
iturriak
Los platos principales fueron lubina confitada con fideua de coliflor y caldo de setas, y carrillera guisada con crema de patata y cantarelus.
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www.turismoa.euskadi.net (1) www.turismoa.euskadi.net (1)
Gasteizen, aspalditik prestatzen dituzte modu honetara: egosi, zartaginean pasatako urdaiazpiko eta hirugihar pixka batekin nahastu eta salda loditu arte su txikian egosten uzten dute.
iturriak
En Vitoria-Gasteiz, existe una receta muy típica: se cuecen las habas, se les añade un poco jamón y tocineta salteadas, y se continúa cociendo hasta que espese el caldo.
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www.hiru.com (1) www.hiru.com (1)
Bota ardoa eta salda.
iturriak
Echar el vino y el caldo.
fuentes
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Bota kurry eta irin koilarakada bana eta ur edalontzi batean desegindako salda egiteko pastilla.
iturriak
Echar una cucharada de curry, una de harina y la pastilla de caldo disuelta en un vaso de agua.
fuentes
www.hiru.com (1) www.hiru.com (1)
Edalontzi 1 salda
iturriak
1 vaso de caldo
fuentes
www.hiru.com (1) www.hiru.com (1)
Egin saltsa: bota salda, cognaca, esne gaina eta piperbeltz berdea zartaginean eta, egosi su ertainean.
iturriak
Añadir el caldo, el cognac, la nata y la pimienta verde a la sartén y, cocer a fuego medio.
fuentes
www.hiru.com (1) www.hiru.com (1)
Egosi arraina (zapoaren ala legatzaren burua eta hezurrak) saldarako.
iturriak
Hervir pescado (cabeza y espinas de rape o merluza) para el caldo.
fuentes
www.euskonews.com (1) www.euskonews.com (1)
Berdin gertatuko litzateke bideak behar besteko inklinazioa izan ezean: salda hoztu eta ez litzateke behar bezain azkar sartuko; ondorioz, egindako lana ezerezean geratuko litzateke.
iturriak
Igual ocurriría si por no tener la suficiente inclinación, el caldo se enfría y no entra con la suficiente rapidez en el molde, perdiéndose igualmente el trabajo.
fuentes
www.donostia.org (1) www.donostia.org (1)
Eta ondo bukatzeko, parte-hartzaileei mokadu bat eskainiko zaio, txorizo egosia eta salda beroa, eta zalantzarik gabe horrek bero mantentzen lagunduko die.
iturriak
Para finalizar con buen sabor de boca, se ofrecerá a los participantes un tentempié con chorizo cocido y caldo caliente, que a buen seguro les hará entrar en calor.
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www.turismoa.euskadi.net (1) www.turismoa.euskadi.net (1)
Villa de Laguardia hotelaren jatetxeak euskal sukaldaritzako errezeta modernoak eskaintzen ditu, salda onenekin lagunduta.
iturriak
Restaurante del Hotel Villa de Laguardia que ofrece recetas de cocina vasca modernizada y acompañadas de los mejores caldos.
fuentes
www.hiru.com (2) www.hiru.com (2)
Gaineratu laranjazko zukua, ur apur bat eta barazki saldako pastilla.
iturriak
Añadir el zumo de naranja, un poco de agua y la pastilla de caldo de verduras.
fuentes
www.hiru.com (3) www.hiru.com (3)
Gaineratu salda pixkanaka-pixkanaka eta egosi su ertainean 20 minutuz gutxi gorabehera.
iturriak
Añadir el caldo poco a poco y cocer a fuego medio durante 20 minutos aproximadamente.
fuentes
www.hiru.com (1) www.hiru.com (1)
Gaineratu vermouta, esne gaina eta salda.
iturriak
Echar el vermout, un chorro de nata y el caldo.
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www.hiru.com (3) www.hiru.com (3)
Gehitu arrain salda eta otarrainxka gordinak eta azalik gabe.
iturriak
Verter el caldo de pescado y los langostino crudos y pelados.
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www.hiru.com (1) www.hiru.com (1)
Haragi salda egiteko pastilla 1
iturriak
1 pastilla caldo de carne
fuentes
www.hiru.com (3) www.hiru.com (3)
Haragi salda litro 1
iturriak
1 l de caldo de carne
fuentes
www.euskonews.com (1) www.euskonews.com (1)
Ez al zaigu inoiz pasa afari batean gaudela, norbait hastea edaten ari garen ardoari buruz dastaketaren ohartxoak ematen eta gero eta gozoago aurkitzea ahoan zabaltzen zaigun salda?
iturriak
¿No nos ha ocurrido en alguna ocasión que, estando en una cena, alguien empieza a hacer observaciones de degustación sobre el vino que estamos bebiendo, y cada vez encontramos más y más sabroso el caldo que se expande por nuestra boca?
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www.hiru.com (1) www.hiru.com (1)
Laberatu 180 gradutan 20 minutuz (busti noizbehinka ardo zuriarekin eta saldarekin)
iturriak
Hornear a 180 grados durante 20 minutos (de vez en cuando regar con el vino blanco y el caldo).
fuentes
www.hiru.com (1) www.hiru.com (1)
Salda primitiboaren» existentzian oinarrituz, heterotrofo hartzitzaileak zirela postula daiteke. Hau da, materia organikoa ingurunetik eskuratzen zuten, eta hartzidura-prozesuen bidez hazteko eta ugaltzeko beharrezkoak ziren energia eta biomolekulak lortzen zituzten.
iturriak
Basándose en la existencia del «caldo primitivo», se puede postular que eran heterótrofos fermentadores, es decir, obtenían la materia orgánica del medio y mediante procesos de fermentación conseguian la energía y las biomoléculas necesarias para su crecimiento y reproducción.
fuentes
www.euskonews.com (1) www.euskonews.com (1)
Lehen, beraiek egiten zituzten bergak sortzeko berunezko zerrendak: beruna urtu eta salda lingote-ontzi batean sartzen zuten. Ontziak 3 bide zituen, 3 zerrenda ateratzeko.
iturriak
Antes ellos mismos fabricaban las tiras de plomo para hacer las vergas. Para ello fundían plomo y el caldo lo pasaban a una lingotera que tenía 3 canales para sacar 3 tiras.
fuentes